הצטרפו לרשימת הדיוור של מועדון ספרי עליית הגג וקבלו עדכונים במייל
תרגום מאנגלית: נצה מובשוביץ- הדר
עיצוב עטיפה:
סטודיו מיכל ודקל
דאנאקוד:362-3732
תאריך הוצאה:
2012 / 5
פורמט:
16.5x24 ס"מ
כריכה:
אחר
מספר עמודים:
340
מחיר:
118 ש"ח
מי המציא את האפס? היכן קווים מקבילים נפגשים? למה (כמעט) כל החיים שלנו מתנהלים בשיטה העשרונית אבל השעון שלנו עובד על 60 דקות בשעה? האם פיתגורס הוא באמת זה שגילה את משפט פיתגורס? ומי המציא את החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי – ניוטון או לייבניץ? ולמה אנחנו לא יכולים לחיות בלי מתמטיקה, גם אם לא הצלחנו להבין עד היום מה זה פונקציה?
לא משנה אם לקחתם בבגרות שלוש, ארבע או חמש יחידות במתמטיקה – או אם לא עשיתם בגרות בכלל: הספר הזה ייקח אתכם למסע מרתק בתולדות המתמטיקה, ובדרך אגב גם בתולדות התרבות האנושית כולה. לא במקרה המילים מִסְפָּר וסִפְרָה באות מאותו שורש כמו סֵפֶר וסוֹפֵר: הכתיבה – ההתחלה האמיתית של התרבות שאנו חיים היום – הלכה תמיד יד ביד עם ספירה ומספרים. המתמטיקה היתה שם, ליד ערש תרבותנו, והיא ממשיכה ללוות אותנו בנאמנות עד היום – ובעצם להמריא ולהתוות לנו את הדרך אל מחוזות שטרם שיערנו.
איאן סטיוארט, שכתב עשרות ספרים בנושאי מתמטיקה ללא-מתמטיקאים, הוא אחד המחברים המנוסים ביותר בתחום זה. בדרך בהירה, בלוויית עשרות רבות של תרשימים, ועם שפע של מידע ביוגרפי והיסטורי, הוא פורש לפנינו את סיפורה של המתמטיקה מאז ימי הולדתה בבבל ובמצרים, דרך פעילותם של המלומדים היוונים, ההודים והערבים, עד אל המתמטיקה המודרנית שהתפתחה מימי הרנסאנס ועד ימינו.
איאן סטיוארט בראיון למוסף סוף השבוע של עיתון "כלכליסט"
"למה מלמדים בבית הספר על מלחמות כל־כך הרבה? על נפוליאון?" שואלת פרופסור נִצּה מובשוביץ־הדר. "כל כך הרבה היסטוריה לומדים. אבל לא לומדים לא ההיסטוריה של המדעים, ולא היסטוריה של המתמטיקה, שהיא באמת נכס בר־קיימא. היא לא הולכת לאיבוד. מתמטיקה לא מתיישנת, מתמטיקה רק מצטברת".
ראיון מרתק של דפנה שיזף עם המתרגמת של הספר בהכוורת – רדיו רעיונות