ספרי עליית הגג | המנורה - אילן עמית



קטלוג הספרים
כותרים
מחברים
אבולוציה
אכסדרה
אנשים
ביוגרפיות
ביולוגיה
בריאות
ג'רונימו סטילטון
הארי פוטר
היסטוריה
יהדות
ילדים
כלכלה
מדע
מחזות
מנורת קריאה
מקור
מתח
מתמטיקה
נגד הרוח
נוער
ספורט
ספרות יפה
עיון
פוליטיקה
פילוסופיה
פילוסופיה ומדע
פיסיקה
פסיכולוגיה
צבא
קלסיקה
שואה
שירה
תורת המשחקים
תיבת פנדורין
תרגום
מועדון ספרי עליית הגג

הצטרפו לרשימת הדיוור של מועדון ספרי עליית הגג וקבלו עדכונים במייל

"כל השיגרה הזאת, הפעולות שחזרו ונשנו, המנהגים שסיגל לו, המעשים הצפויים, כל אלה היו לו עדות ניצחת לזיקנה שקפצה עליו בטרם עת, ולכן נהנה לרמות את עצמו ברגש אחריות כלפי הספרות."

אַדיוס, המינגוויי
חשוב לנו לדעת
facebook icon שלח חוות דעת
קטלוג
המנורה
המנורה

תעודת זהות

תרגום מעברית:
עיצוב עטיפה: סטודיו מיכל ודקל
דאנאקוד:3625088
תאריך הוצאה: 2014 / 10
פורמט: 13.5x21 ס"מ
כריכה: רכה
מספר עמודים: 221
מחיר: 74 ש"ח

המנורה

אילן עמית

אוטוביוגרפיה (לא ממש) רוחנית

"התעוררתי במיטת בית החולים. ידידיי בסגל הרפואי דאגו לכך שאקבל חדר פרטי.  היה חושך. הרמתי את ידי להדליק את המנורה, אך היא לא נדלקה. לחצתי עוד כמה פעמים על המתג – המנורה לא נדלקה. הושטתי את ידי אל הנורה, אולי אינה מוברגת כראוי או שצריך לנענע אותה. ידי נרתעה. הנורה היתה לוהטת! כיצד יתכן שנורה כבויה תפיק חום לוהט כל-כך?  הנורה דולקת, אלא שאינני רואה זאת, משום שנעשיתי עיוור גמור".

 

ב-2008  יצא לאור לראשונה  'The Lamp,  אוטוביוגרפיה (לא ממש) רוחנית'  באנגלית,  ותורגם לעברית על-ידי אילן עמית עצמו. סיפור חייו של אילן  במילותיו שלו, שילוב יוצא דופן של הרגיל והבנאלי עם המופלא, של ראייה בהירה, חוכמת התבוננות, יחד עם יושרה עצמית בלתי מתפשרת ופשטות. בענווה אמיתית השמורה רק לאנשי מופת, פורש אילן עמית את תמונת עולמו הפנימי ומאפשר לנו לחוות, אתו ודרכו, את היופי המרהיב והנוגע ללב של עולם זה ואת השלווה האיתנה, שאינה פוחדת ממאומה ואינה מתכחשת לדבר.  לפני כשנה, סמוך למותו הפתאומי, יצא לאור ספרו חידת הנוכחות, מהספרים הבודדים עליהם אפשר לומר, שלאחר קריאתם איננו עוד מה שהיינו לפני כן. אבנר גליקליך

 

ביקורות

" אילן עמית היה מהמורים הבולטים ביותר בישראל בתחום "העבודה הפנימית", אדם רוחני  ומקור השראה לשוחרי חיים של ערות נפשית. כשפגשתי אותו היה כבר עיוור ותמיד חשבתי עליו כמין תרזיאס, הנביא העיוור מן הטרגדיות היווניות, זה שעל אף עיוורונו היטיב לראות מכולם. בסופה של הביוגרפיה המרתקת הזאת כותב אילן, כי למרות הנימוקים ההפוכים הוא רואה בעיוורונו 'חסד אכזרי' שבלעדיו לא היה מגיע למקום אליו הגיע. "


אגי משעול

קריאה נוספת

חידת הנוכחות
המדענים הגדולים
חשכה נראית
פֶּתֶק